Blue Glass Meditatie

Het creëren van nieuwe gewoonten is het wijzigen van je mentaliteit en tot rust komen door een neutraal staat van denken. Het denken is een gewoonte en hoe vaker en langer je nadenkt over 1 onderwerp hoe meer momentum het krijgt. Deze geestelijke looping (cirkel-vormig denken) is wat je denkpatronen je naar beneden brengt, een negatieve spiraal.

“Blue Glass Meditatie”. Het is een vorm van meditatie, om te leren in het moment te leven.

Wanneer u deze oefeningen regelmatig doet, wordt het echt makkelijker om ongewenste gedachten te veranderen. Ik hoor vaak mensen zeggen…., ik kan niet stoppen met denken over dit overwerp, het is in continue in mijn gedachte en ik wordt er continue aan herinnert.

Het is een kwestie van focus.

De eerste stap is het opmerken van jouw gedachtes en deze negatieve gedachte te stoppen, en om te draaien naar positieve affirmaties door het tegenovergestelde hardop te zeggen.

Een tweede stap is om je denken neutraal te maken. Dit kun je doen door je te concentreren op een object in de woonkamer of omgeving.

Oefening Meditatie: Blue Glass

 • Neem een voorwerp ik raad je aan een blauw glas. Maar het kan elk ander voorwerp zijn die je in huis hebt.
 • Concentreer je op dit voorwerp. Als eerste wil ik dat je op de kleur gaat focussen. Wat kan je vertellen over de kleur, bijvoorbeeld is het transparant of opaque is het helder of donkere kleur. Hoeveel verschillende soorten kleuren zijn er in deze tint.
 • Ga dan nadenken over de vorm van het voorwerp. Hoeveel vormen bestaan er.
 • Wat voor materiaal is het. Wat is er allemaal gemaakt van dit materiaal.
 • Hoe voelt het voorwerp aan in je handen, is het glad, ruw, zwaar of licht.
 • Wat voor geluid maakt het als je het aantikt.
 • Hoe is het gemaakt. Waar is het gemaakt.
 • Wie heeft het bedacht. uitvinder, design. fabrieken.
 • Hoe is het in jouw handen terecht gekomen. waar komt het vandaan.
 • Denk na over de transport vanuit een ander land het is ingepakt en weer vervoert naar winkels waar het te koop is.
 • Ga zelf verder wat je kunt ontdekken met dit product.

 

Op een gegeven moment besef je hoeveel mensen betrokken zijn geweest bij een product. De hoeveelheid energie en aandacht er is geweest met dit ene object en dit voorwerp zit nu in jouw kamer in jouw handen. De aantal mensen die dit voorwerp allemaal in hun handen hebben gehad…..  Alle energie en vibraties die dit voorwerp heeft opgepikt onderweg naar jouw huis en jouw handen. Alles is met elkaar verbonden. Denk na over jouw eigen werk, en hoe jij energie en aandacht geeft bij alles wat je doet en aanraakt en nadenkt terwijl je werkt.

Om een voorbeeld hiervan te geven hoe belangrijk het is om goede vibraties uit te zenden terwijl je werkt omdat het iedereen beïnvloed is het volgende. Denk eens na over iemand die een maaltijd met liefde bereidt,  Kun je het verschil in proeven wanneer de maaltijd met liefde is gemaakt? Ben je het met mij eens dat het een verschil maakt of er liefdevolle gerichte aandacht is?
Als je meer informatie wilt over “in het moment leven” raad ik je aan een video van Eckhart Tolle over dit onderwerp te bekijken. Deze video legt dit concept uit in details. Klik op deze link. Into the Now by Eckhart Tolle.

 

01_KeyCard_Blue_Glass.jpg3d_golden_text_effect

Advertenties

Een gedachte over “Blue Glass Meditatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s